آشنایی با مقیاس ها و واحدهای اندازه گیری در آشپزی قسمت دوم

آشنایی با مقیاس ها و واحدهای اندازه گیری در آشپزی قسمت دوم
۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸

آشنایی با مقیاس ها و واحدهای اندازه گیری در آشپزی قسمت دوم

قسمت دوم آشنایی با واحدهای اندازه گیری در قنادی و آشپزی

• یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین ۴ گرم و یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل ۵/۷ گرم می باشد.
• هر ورق ژلاتین بزرگ معدل یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین است.(از نظر وزنی هر دو ۴ گرم هستند)
• هر دو ورق ژلاتین بزرگ را می توان معادل یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین در نظر گرفت (حدود ۸ گرم).
• هر دو ورق ژلاتین کوچک معادل یک قاشق مربا خوری پودر ژلاتین است (۴ گرم)
• ۴ ورق ژلاتین کوچک معادل یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین است (۸ گرم)
• ۶ ورق ژلاتین کوچک معادل ۳ قاشق مرباخوری پودر ژلاتین است (۱۲ گرم 
قاشق سوپ خوری = قاشق غذاخوری و قاشق چای خوری = قاشق مرباخوری
قاشق های اندازه گیری که برای شیرینی پزی مورد استفاده قرارمی گیرند و در بازار به صورت ۴ تایی وجود دارند به این صورت است:
۱-بزرگترین قاشق tbspهمان قاشق سوپخوری ویا غذا خوری است
۲- tsp، قاشق چایخوری.
۳- ۲/۱ چایخوری
۴- ۴/۱ چایخوری
اندازه های ذکر شده بر اساس پیمانه هایی است که ۱۵۰ گرم ظرفیت آرد دارد.
یک پیمانه اندازه گیری :یک چهارم لیتر
سی سی ، میلی لیتر و سانتی متر مکعب معادل هم هستند » CC = Mililiter = Cm3
یک لیتر: ۱۰۰۰ میلی لیتر :۱۰۰۰ سی سی و هر یک سی سی معادل ۳۰ قطره است.
یک پیمانه یا یک فنجان اندازه گیری : ۲۵۰ میلی لیتر یا تقریبا معادل یک لیوان معمولی که حدود ۲ سانت سرخالی است.
نصف پیمانه یا نصف فنجان اندازه گیری :۱۲۵ میلی لیتر
یک سوم پیمانه : ۸۰ میلی لیتر
یک قاشق سوپخوری:۱۵ میلی لیتر
یک قاشق چایخوری :۵ میلی لیتر
نصف قاشق چایخوری :۵/۲ میلی لیتر
یک چهارم قاشق چایخوری:۵/۱ میلی لیتر
۵ عدد تخم مرغ: یک پیمانه
یک قاشق سوپخوری روغن:۲۰ گرم
یک فنجان خامه نزده : ۲ فنجان خامه زده شده است.
یک پنسه مقداری است که بین انگشتان شست و سبابه جای می گیرد.
  • روغن:۲۰ گرم

  • ماست:۲۵ گرم

  • خامه :۲۵ گرم

  • شکر :۲۰ گرم

  • آرد سفید:۱۵ تا ۲۰ گرم

  • پودر کاکائو : ۱۰ گرم

  • پودر نارگیل،بادام،گردو،فندق

  • پودر شده:۲۰ گرم

  • گردو یا بادام یا فندق خرد شده:۱۵ گرم

  • عسل : ۳۰ گرم

  • کره :۲۰ گرم

  • خمیر مایه : ۱۰ گرم

  • پودر قند: ۱۵ گرم

  • آرد ذرت: ۱۵ گرم

نام ماده/واحد
قاشق چایخوریِ ۵ میلی لیتری
قاشق غذاخوریِ ۱۵ میلی لیتری
پیمانهٔ ۲۰۰ میلی لیتری
آب
۵ گرم
۱۵ گرم
۲۰۰ گرم
خامه
۵ گرم
۱۵ گرم
۲۰۰ گرم
شیر
۵ گرم
۱۵ گرم
۲۱۰ گرم
ماست
۵ گرم
۱۵ گرم
۲۱۰ گرم
سرکه
۵ گرم
۱۵ گرم
۲۰۰ گرم
نمک
۶ گرم
۱۸ گرم
۲۴۰ گرم
شکر بلوری*
۴ گرم
۱۲ گرم
۱۸۰ گرم
پودر قند**
۳ گرم
۱۰ گرم
۱۲۰ گرم
عسل
۷ گرم
۲۱ گرم
۲۸۰ گرم
مربا
۷ گرم
۲۱ گرم
۲۸۰ گرم
روغن
۴ گرم
۱۲ گرم
۱۸۰ گرم
کره یا مارگارین
۴ گرم
۱۲ گرم
۱۸۰ گرم
آرد
۳ گرم
۹ گرم
۱۱۰ گرم
کاکائو
۲ گرم
۶ گرم
۹۰ گرم
رب گوجه فرنگی
۵ گرم
۱۵ گرم
۲۱۰ گرم
مایونز
۴ گرم
۱۲ گرم
۱۹۰ گرم
بیکینگ پودر
۴ گرم
۱۲ گرم
۱۵۰ گرم
جوش شیرین
۴ گرم
۱۲ گرم
۱۹۰ گرم
پودر نارگیل
۷۰ گرم
برنج***
۱۸۰-۱۶۰ گرم
*  وزن متفاوت است و بستگی به نوع شکر دارد.
** پودر قند و پودر شکر از خود شکر سبک تر است.
*** بستگی به نوع برنج دارد. برنج ایرانی سبک‌تر از برنج ژاپنی است.
 
اندازه گیری برای کره به شرح زیر میباشد:
یک لیوان کره = ۲۲۵ گرم
نصف لیوان کره = ۱۱۳ گرم = یک استیک
یک ق غ کره = ۱۴.۱۸ گرم
یک ق چ کره = ۴.۷۳ گرم
پارچ اندازه گیر
میزان توصیه این مطلب به هوادارن
۹.۱/۱۰
۶۳۲
تعداد بازدید هفته اخیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت آخرین اخبار و پیشنهادات می توانید عضو خبرنامه شوید